Energieneutraal

Energieneutraal bouwen is de toekomst. Bouwbedrijf De Terp past deze werkwijze al vele jaren toe in diverse bouwprojecten.
Bij energieneutraal bouwen kunt u, naast een goede isolatie, onder andere denken aan het gebruik van warmtepompen, zonnecollectoren, houtgestookte CV installaties, vloer- en wandverwarming.

Een eerste stap naar energieneutraal bouwen is passief bouwen. Een passief gebouwd pand is extra geïsoleerd. Warmte die niet verloren gaat is uw eerste winst. 
Passieve gebouwen zijn bovendien ademend. Door een bijzondere ventilatie-installatie  wordt steeds even veel verse lucht ingebracht als vuile lucht wordt afgezogen. Daardoor kan de warmte van de verwarmde binnenlucht in het stookseizoen worden overgedragen aan de binnengebrachte frisse buitenlucht.

Een passief gebouw wordt op het zuiden georiënteerd. Afwijkingen van 20 tot 30 graden van het zuivere zuiden zijn nog toegestaan. De zuid oriëntatie maakt benutting van gratis zonnewarmte in het stookseizoen mogelijk. Maar in de zomer is die zuid oriëntatie nog belangrijker om oververhitting te voorkomen. De zonnebaan heeft hiervoor een interessant ingebouwd regelmechanisme. In het zuiden staat de zon in de winter veel lager aan de hemel dan in de zomer. Daardoor kan de winterzon gemakkelijk binnen komen en kan ongewenste zomerzon gemakkelijk worden buiten gehouden.
Een passief gebouw heeft grote ramen aan de zuidkant en veel kleinere ramen aan de noordkant.

Een passief gebouw heeft ook interne zonering. Dat wil zeggen dat ruimten waar warmte gewenst is aan de zuidkant liggen. Dat zijn: woonkamers, kinderkamers en dergelijke dus aan de zuidkant. Ruimten die warmte produceren of geen warmte nodig hebben liggen aan de noordkant. Dat zijn: keukens, trappenhuizen, bergplaatsen, garages en dergelijke.

Wilt u weten wat wij kunnen doen om uw woning energieneutraal te maken? Neem contact met ons op voor advies of een offerte.

Over ons

Bouwbedrijf De Terp staat voor veelzijdig bouwen zonder zorgen. Met een persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van een geslaagd bouwproject.

Adres

De Terp BV Bouw & Restauratie

Terpwei 8

9114 AB Driesum

Tel : 06-12899363

E-mail : info@bouwbedrijfdeterp.nl

Contact